maandag 17 september 2012

Een paar tips voor Social Media marketing

Social media is in de laatste jaren ontzettend gegroeid. Er zijn miljoenen gebruikers over de hele wereld die dagelijks actief zijn op de verschillende kanalen. Je kunt hierbij denken aan Twitter, Facebook, Hyves, LinkedIn en Google plus. Deze netwerken hebben ieder unieke functionaliteiten en doelgroep.

De vele bezoekers op de netwerken hebben ervoor gezorgd dat social media ook veel wordt gebruikt door ondernemers. Zo zijn er door grote bedrijven al vele social media campagnes opgezet. Deze hadden meestal als doel om gebruikers de pagina te laten liken of volgen.  Vervolgens hadden de bedrijven een compleet nieuw communicatie netwerk gemaakt waarop zij met hun klanten konden communiceren.

Social media is ook erg populair voor kleine ondernemers. Zo zijn er veel ZZP’ers en MKB bedrijven actief op Twitter. Dit medium is het nieuwe netwerken en zorgt daarom voor veel nieuwe klandizie.  

Wij hebben hieronder een 3 goede tips voor uw social media kanaal:

1.       Maak gebruik van leuke win acties die klanten moeten delen of liken. Zo bouw je in een korte tijd een groot aantal volgers op!
2.       Zorg ervoor dat uw website terugkomt op uw social media kanalen. U wordt hierdoor beter gevonden door Google en de bezoekers van uw social media kanaal kunnen direct doorklikken naar uw website.
3.       Wees van waarde voor uw netwerk. Plaats niet alleen maar aanbiedingen op uw pagina maar geef ook tips over uw vakgebied. Bent u bijvoorbeeld een modezaak? Geef dan leuke kledingtips voor de lente/winter.  Zo bouwt u autoriteit op en wordt u gezien als echte specialist. De kans op een verkoop wordt hierdoor vele malen hoger.

Wilt u meer tips ontvangen of verder op weg geholpen worden? Neem dan eens contact op met een internet marketing bureau. Zij kunnen u helpen met uw social media campagne. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten